Paaswake 8-9 april Paaswake 8-9 april
Zou het dit jaar weer lukken om in de nacht voor Pasen wakker te blijven en het vuur in de ton brandend te houden? Zodat we met elkaar het licht van Pasen binnen kunnen brengen op Paasmorgen? We hopen het van harte! Jullie worden natuurlijk ook wakker gehouden, met spel, sport en andere activiteiten. Wil je meedoen? Geef je dan vóór 26 maart op bij Lian en Reindert: illegalio.glind@gmail.com
lees meer »
 
Gespreksgroepen weer opgestart Gespreksgroepen weer opgestart
Zowel de 30++ groep als de Predikergroep zijn weer gestart. Zie de agenda voor de volgende data. Wil je meer informatie over (één van) deze gespreksgroepen, meld je dan aan bij Mieke Groen.
 
Oude paaskaars Oude paaskaars
Zondag 9 april zal de nieuwe paaskaars aangestoken worden, een bijzonder moment. Ook voor de jongerendienst zal er een nieuwe kaars zijn. Mocht je belangstelling hebben voor de oude paaskaars van de jongerendienst (de kleine kaars dus), omdat je bijvoorbeeld een bijzondere herinnering hebt aan het afgelopen jaar of gewoon omdat je het leuk vindt, dan kun je dit vóór 9 april aangeven bij een van de diakenen. Ook mag je een briefje aan de diaconie in de collectezak doen.
 
KOM BINNEN houdt winterstop KOM BINNEN houdt winterstop
De afgelopen jaren stonden iedere woensdagmiddag de deuren van de kerk open voor Kom Binnen. We hebben nu besloten om tijdens de herfst/winter een periode te stoppen. Vanwege stookkosten en omdat er in die tijd toch al weinig aanloop is. Op woensdag 17 mei 2023 staan de vlaggen weer buiten en nodigen we iedereen uit om binnen te komen.
 
Opnames niet meer openbaar Opnames niet meer openbaar
We gaan voorlopig door met het opnemen van de vieringen. Hulde aan ons camerateam dat iedere keer weer voor de opnames zorgt! Vanaf nu zijn de vieringen echter niet meer openbaar terug te kijken (i.v.m. privacy gemeenteleden). Alleen wie via secretariaat@dorpskerkdeglind.nl aangeeft daar gebruik van te willen maken, krijgt de link toegestuurd. De opnames zullen hooguit twee weken beschikbaar zijn.
 
Leiding Jongerendienst gezocht Leiding Jongerendienst gezocht
Na onze laatste oproep, heeft Marry Kralt aangegeven dat ze wil gaan meedraaien als leiding voor de jongerendienst. Ook Dineke Verkaik z,al als dat nodig is, bijspringen. Daarmee kan de jongerendienst dit seizoen doorgaan. Maar het zou wel heel fijn zijn als er zich nog een paar mensen melden! Wie gaan de uitdaging aan om 1x in de maand (bij meer leiding 1x in de 2 maanden) op zondagmorgen met de jongeren ‘in gesprek’ te gaan over thema’s en teksten die samenhangen met geloof en levensvragen? Meld je aan bij Mieke Groen of Arnold van Horssen.
 
YouTube-kanaal YouTube-kanaal
De opgenomen diensten zijn voorlopig te bekijken op ons eigen YouTube-kanaal. Als jij je abonneert, krijg je een automatische notificatie wanneer er een nieuwe opname beschikbaar is. Overigens is het zo dat hoe meer abonnees we hebben, hoe meer mogelijkheden YouTube ons geeft (meer zelfbeschikking). Meld je dus aan!
 
Jam voor de kerk Jam voor de kerk
De afgelopen jaren maak ik onder de noemer ‘Uit Hennie’s keuken’ een scala aan jams die ik op marktjes in verzorgingshuizen en dergelijke verkoop. Van abrikozen-appel, rabarber-gember tot peer-walnoot-rozijnen en zo gek kun je het niet bedenken. De winst op deze jamverkoop gaat rechtstreeks naar onze kerk. Daardoor kan ik de kas toch elk jaar met een paar honderd euro extra verblijden. Door corona ligt de verkoop echter stil. En ook de gemeenteleden die ik tot m’n klantenkring mag rekenen, spreek ik natuurlijk minder vaak. Het resultaat is dat ik nog wat voorraad heb, maar bovenal sta te popelen om weer eens jam te kunnen maken met een doel!
lees meer »
 
Nieuwe collectebonnen Nieuwe collectebonnen
Onze collectebonnen zijn al wat ouder. Met een oud logo en verschillende bedragen samen op een vel. En dat blijkt in de praktijk niet altijd handig. Daarom heeft Gies Voorburg nieuwe collectebonnen ontworpen. Blauw is voortaan 40x € 0,50 = € 20,- per vel. Geel is 30x € 1,- = € 30,- per vel. Groen is 20x 2,- = € 40,- per vel. Door de verschillende kleuren en bedragen is het makkelijker te bestellen én te tellen na afloop van de viering.
lees meer »
 
Facebook Facebook
We zijn ook te volgen op Facebook: Dorpskerk De Glind/Achterveld. We plaatsen hier (nog actuelere) aankondigingen, nieuws en foto’s. Die laatste uiteraard in overleg met degenen die er op staan. Marjolein Collignon is beheerder.