Maaltijd van de Heer Maaltijd van de Heer
We zoeken naar een vorm om de Maaltijd van de Heer te vieren, die past bij de huidige omstandigheden en bij onze gemeente. Zodra daar meer duidelijkheid over is, hopen we jullie weer voor een Maaltijdviering uit te nodigen.
 
Leiding Jongerendienst gezocht Leiding Jongerendienst gezocht
Jarenlang hebben Dineke Verkaik, Albert Tel en Jetteke Keuken leiding gegeven aan de jongerendienst. Daar kijken zij, wij en de jongeren met plezier op terug. Nu hebben ze aangegeven, dat ze hiermee stoppen. We danken hen heel hartelijk voor hun jarenlange inzet. En we vragen jullie – dat wil zeggen alle anderen: Wie gaan de uitdaging aan om 1x in de maand (bij meer leiding 1x in de 2 maanden) op zondagmorgen met de jongeren ‘in gesprek’ te gaan over thema’s en teksten die samenhangen met geloof en levensvragen?
Dineke, Albert en Jetteke willen graag aan jullie overdragen wat zij gedaan hebben. We laten de jongeren toch niet in de kou staan!?!

PS: Er is (voorlopig) geen jongerendienst. We hopen dat met nieuwe leiding t.z.t. weer op te pakken.
 
YouTube-kanaal YouTube-kanaal
De opgenomen diensten zijn voorlopig te bekijken op ons eigen YouTube-kanaal. Als jij je abonneert, krijg je een automatische notificatie wanneer er een nieuwe opname beschikbaar is. Overigens is het zo dat hoe meer abonnees we hebben, hoe meer mogelijkheden YouTube ons geeft (meer zelfbeschikking). Meld je dus aan!
 
Weekmail Weekmail
Op donderdag ontvangt iedereen een uitgebreide mail met informatie over de viering en de collectes, materiaal voor de kinderen, eventueel berichten uit de gemeente en de agenda voor de komende week. NB: Tijdens de vakantieperiode wordt deze mail niet gestuurd.
 
Kerkbalans 2021 Kerkbalans 2021
In het begin van het jaar hebben we tijdens de Actie Kerkbalans aan alle gemeenteleden gevraagd om ook in 2021 weer geld aan onze kerk te geven. Alles bij elkaar is de opbrengst van Actie Kerkbalans in 2021 € 57.400. Dat is € 2.900 meer dan vorig jaar. We zijn een open gemeente. Je hoeft geen lid te worden om toch een bijdrage te kunnen doen. De bijdrage van de Vrienden van Dorpskerk De Glind is inmiddels bijvoorbeeld € 825. Dat is een stuk hoger dan vorig jaar. We zitten niet ruim bij kas. Maar door al jullie bijdragen hebben we genoeg om alle uitgaven te kunnen doen. Daar zijn we heel blij mee!
 
Voortzetting opnames Voortzetting opnames
We gaan voorlopig door met het opnemen van de vieringen. Hulde aan ons camerateam dat iedere keer weer voor de opnames zorgt. Beeld en geluid zijn nu van goede kwaliteit. Al doende leert men, zeggen we weleens. En dat blijkt! Na afloop van de viering worden de opnames door het team op ons YouTube-kanaal gezet: Dorpskerk De Glind. De camera staat zo opgesteld, dat alleen degenen die op het podium staan en de organist in beeld komen.
lees meer »
 
Jam voor de kerk Jam voor de kerk
De afgelopen jaren maak ik onder de noemer ‘Uit Hennie’s keuken’ een scala aan jams die ik op marktjes in verzorgingshuizen en dergelijke verkoop. Van abrikozen-appel, rabarber-gember tot peer-walnoot-rozijnen en zo gek kun je het niet bedenken. De winst op deze jamverkoop gaat rechtstreeks naar onze kerk. Daardoor kan ik de kas toch elk jaar met een paar honderd euro extra verblijden. Door corona ligt de verkoop echter stil. En ook de gemeenteleden die ik tot m’n klantenkring mag rekenen, spreek ik natuurlijk minder vaak. Het resultaat is dat ik nog wat voorraad heb, maar bovenal sta te popelen om weer eens jam te kunnen maken met een doel!
lees meer »
 
Nieuwe collectebonnen Nieuwe collectebonnen
Onze collectebonnen zijn al wat ouder. Met een oud logo en verschillende bedragen samen op een vel. En dat blijkt in de praktijk niet altijd handig. Daarom heeft Gies Voorburg nieuwe collectebonnen ontworpen. Blauw is voortaan 40x € 0,50 = € 20,- per vel. Geel is 30x € 1,- = € 30,- per vel. Groen is 20x 2,- = € 40,- per vel. Door de verschillende kleuren en bedragen is het makkelijker te bestellen én te tellen na afloop van de viering.
lees meer »
 
Facebook Facebook
We zijn ook te volgen op Facebook: Dorpskerk De Glind/Achterveld. We plaatsen hier (nog actuelere) aankondigingen, nieuws en foto’s. Die laatste uiteraard in overleg met degenen die er op staan. Marjolein Collignon is beheerder.