YouTube-kanaal YouTube-kanaal
De opgenomen diensten zijn voorlopig te bekijken op ons eigen YouTube-kanaal. Als jij je abonneert, krijg je een automatische notificatie wanneer er een nieuwe opname beschikbaar is. Overigens is het zo dat hoe meer abonnees we hebben, hoe meer mogelijkheden YouTube ons geeft (meer zelfbeschikking). Meld je dus aan!
 
Zangertjes fakkeloptocht gezocht Zangertjes fakkeloptocht gezocht
Kom je ook graag naar de Fakkeloptocht toe (Start Vredeweek, zaterdag 18 september 19.00 uur)? Na de viering wandelen we in het donker van De Glind naar Achterveld...In de viering zingt het kinderkoor de Vlindertjes. Wij zouden het leuk vinden als je mee komt zingen. Het oefenen voor deze viering begint na de vakantie: vanaf 2 september iedere donderdagmiddag van 18.00 tot 18.45 uur in de Sint Jozef kerk in Achterveld.

Voor informatie of aanmelden: annelieke.overgoor@hotmail.com
 
 
Nieuwe website Nieuwe website
Jarenlang heeft Aalt Visscher de opmaak en invulling van onze website verzorgd. Achtergrondinformatie, adressen, activiteiten, het laatste nieuws, het is allemaal te vinden op www.dorpskerkdeglind.nl. Aalt heeft ons zo de wereld van het world-wide-web ingeloodst, en ervoor gezorgd dat we daar voor iedereen ‘te vinden zijn’. Dankjewel Aalt, voor al het werk dat je daarvoor hebt verzet, voor tijd, energie en al het andere dat je daar in hebt gestoken. Dat is veel meer dan wij ons kunnen voorstellen.
lees meer »
 
Weekmail Weekmail
Op donderdag ontvangt iedereen een uitgebreide mail met informatie over de viering en de collectes, materiaal voor de kinderen, eventueel berichten uit de gemeente en de agenda voor de komende week. NB: Tijdens de vakantieperiode wordt deze mail niet gestuurd.
 
 
Terugkijken dienst 27 juni Terugkijken dienst 27 juni

Je kunt deze video schermvullend bekijken door de ‘f’-toets in te drukken. Of bekijk de video op ons YouTube-kanaal >
 
Actie Vakantietasjes Actie Vakantietasjes
Op vakantie gaan. Voor veel kinderen lijkt dat heel gewoon. Maar wij weten maar al te goed dat dat niet waar is. Soms is er niemand die iets voor de kinderen kan organiseren. Het kan ook zijn dat een kind opgroeit in armoede. Voor deze kinderen willen wij in actie komen. Met de opbrengst van de collecte en overgemaakte donaties gaan we de gekregen rugzakjes vullen met vakantiespulletjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze worden gebracht bij minimagezinnen in Voorthuizen.

Helpen jullie mee om dat mogelijk te maken? Mocht je niet in de viering zijn, dan kun je een bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL23 RABO 0300 7077 89 t.n.v. Diaconie PG De Glind en Achterveld onder vermelding van Actie Vakantietas.
 
Redactie Luidklok gezocht Redactie Luidklok gezocht
Al zo’n 10 jaar verzorgen Elise Andriessen, Wilma Visscher en Aalt Visscher de redactie en opmaak van de Luidklok. Zij hebben aangegeven dat ze hier rond de zomer mee willen stoppen. Wie wil het van hen overnemen? Er heeft zich al iemand gemeld voor de redactie van de Luidklok. We zoeken nog naar versterking voor haar. Heb je belangstelling, geef het door via luidklok@dorpskerkdeglind.nl.
 
Boekenkastje in de kerk Boekenkastje in de kerk
Op de plek waar vroeger de liedboeken lagen, in een nis rechts als je de kerk binnenkomt, heeft Aalt Visscher een prachtige ‘boekenkast’ gemaakt. Daarin krijgen de kinderbijbels e.d. een plekje, die door belangstellenden meegenomen of geleend kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het wekelijkse ‘Kom Binnen’ op woensdagmiddag, tussen 15.30 en 16.30 uur.
 
Kerkbalans 2021 Kerkbalans 2021
In het begin van het jaar hebben we tijdens de Actie Kerkbalans aan alle gemeenteleden gevraagd om ook in 2021 weer geld aan onze kerk te geven. Alles bij elkaar is de opbrengst van Actie Kerkbalans in 2021 € 57.400. Dat is € 2.900 meer dan vorig jaar. We zijn een open gemeente. Je hoeft geen lid te worden om toch een bijdrage te kunnen doen. De bijdrage van de Vrienden van Dorpskerk De Glind is inmiddels bijvoorbeeld € 825. Dat is een stuk hoger dan vorig jaar. We zitten niet ruim bij kas. Maar door al jullie bijdragen hebben we genoeg om alle uitgaven te kunnen doen. Daar zijn we heel blij mee!
 
Voortzetting opnames Voortzetting opnames
We gaan voorlopig door met het opnemen van de vieringen. Hulde aan ons camerateam dat iedere keer weer voor de opnames zorgt. Beeld en geluid zijn nu van goede kwaliteit. Al doende leert men, zeggen we weleens. En dat blijkt! Na afloop van de viering worden de opnames door het team op ons YouTube-kanaal gezet: Dorpskerk De Glind. De camera staat zo opgesteld, dat alleen degenen die op het podium staan en de organist in beeld komen.
lees meer »
 
Wisseling van de wacht Wisseling van de wacht
Jarenlang verzorgde ze de administratie van de diaconie en zorgde ze ervoor dat alle giften op de goede plek terechtkwamen. Diny’s taak als penningmeester voor de diaconie wordt overgenomen door Mariska Voorburg. We zijn heel blij dat zij dit gaat doen! Diny Kap blijft wel lid en penningmeester van de commissie Kerk in Actie. Diny, dank je wel voor je jarenlange inzet voor de diaconie.
 
Jam voor de kerk Jam voor de kerk
De afgelopen jaren maak ik onder de noemer ‘Uit Hennie’s keuken’ een scala aan jams die ik op marktjes in verzorgingshuizen en dergelijke verkoop. Van abrikozen-appel, rabarber-gember tot peer-walnoot-rozijnen en zo gek kun je het niet bedenken. De winst op deze jamverkoop gaat rechtstreeks naar onze kerk. Daardoor kan ik de kas toch elk jaar met een paar honderd euro extra verblijden. Door corona ligt de verkoop echter stil. En ook de gemeenteleden die ik tot m’n klantenkring mag rekenen, spreek ik natuurlijk minder vaak. Het resultaat is dat ik nog wat voorraad heb, maar bovenal sta te popelen om weer eens jam te kunnen maken met een doel!
lees meer »
 
Nieuwe collectebonnen Nieuwe collectebonnen
Onze collectebonnen zijn al wat ouder. Met een oud logo en verschillende bedragen samen op een vel. En dat blijkt in de praktijk niet altijd handig. Daarom heeft Gies Voorburg nieuwe collectebonnen ontworpen. Blauw is voortaan 40x € 0,50 = € 20,- per vel. Geel is 30x € 1,- = € 30,- per vel. Groen is 20x 2,- = € 40,- per vel. Door de verschillende kleuren en bedragen is het makkelijker te bestellen én te tellen na afloop van de viering.
lees meer »
 
Facebook Facebook
We zijn ook te volgen op Facebook: Dorpskerk De Glind/Achterveld. We plaatsen hier (nog actuelere) aankondigingen, nieuws en foto’s. Die laatste uiteraard in overleg met degenen die er op staan. Marjolein Collignon is beheerder.